Hemmahygge och bortabäst

20170527_132933

Att vara dålig på att hoppa fallskärm är inte bra. Om det nu är det man ska alltså. Om man ska vara dålig på nånting är det betydligt bättre att vara dålig på att rita. Eller kanske åka skridskor. När jag var 19 fick jag för mig att jag skulle lära mig att hoppa fallskärm. Det gick inte nåt vidare. Nu kanske du undrar hur man kan vara dålig på det, det är väl ba å hopp liksom. Faktum är att det finns massor att välja mellan: Fastna med benet i linorna, hoppa ut fel ur planet, bromsa för tidigt och landa på ansiktet. Och då får man alltså enorma mängder grus mellan tänderna. Så jag slutade. Riktigt så självmordsbenägen kände jag mig inte.

Jag tog ett stort hopp och flög ut i världen istället. Och har aldrig flugit hem till Halmstad sen dess. Jo, på besök så klart. Efter omvägar till Tyskland, Spanien och England är hemma nu i Köpenhamn. En man. Två döttrar. Ett gult hus med en hejdlöst stort päronträd. Jobb som svensk copywriter på resebyrå i Köpenhamn. Det är också ganska hejdlöst. Har alltid älskat att resa. Och efter 8 år i Tyskland blir man sjukt vass på att planera. Ordnung muss ju sein. På jobbet skriver jag om resor, hemma planerar jag alltid nästa resa. Och ibland reser jag också. Hoppas du vill resa med mig ett tag 🙂

20170519_174557
Att hjula under ett päronträd i Köpenhamn.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s