Happening Hamburg

I skuggan av storebror Berlin är det inte många som gjort mer än bytt tåg i Hamburg. Det är synd, för Hamburg är en häftig storstad helt i sin egen rätt. Ta tåget och tillbringa helgen här med coolaste väninnan, din trevlige man eller dina söta barn. Hamburg har något för alla.

Speicherstadt är den gamla packhusområdet i hamnstaden Hamburg som har byggts om och som idag är ett av stadens största dragplåster. Ta båten igenom Speicherstadt och njut av den vackra arkitekturen, eller kanske du rentav hellre vill bo på boutique hotell i området?


Fotokonst i Deichtorhallen

Fotokonst avantgarde – Madonna när hon kysste Britney Spears, glammiga bilder av guldglittrande handväskor eller tung fotojournalistik. Lägg ett besök på Deichtorhallen. Så värt det.


Schanzenviertel

Massor av butiker, restauranger och caféer. Stämning i Schanzenviertel kan jämföras med Prenzlauer Berg i Berlin, bara i lite mindre format.

Namnet till trots kan man köpa handsydda kläder hos Paul & Piske. Inget annat.

Sommarhäng på strandbar

Om du är i Hamburg på sommaren är det ett absolut måste att gå till Strand Pauli. En strandbar utmed hamnpromenaden vid Elbe som man inte kan annat än älska. Lite Ibiza-möter-industridesign.

Bota bakfyllan med hamburgare och släng dig på en säng eller sippa på coola cocktails med tårna i sanden. Sist vi var där 2017 – tog de bara emot kontanter, så ladda plånboken med sedlar.

Rooftop hop

Hamburg har byggt på höjden nere vid hamnen och när solen har gått ner finns det en rad takbarer att välja mellan, Skyline Bar 20up och clouds för att bara nämna några.


Musikalernas stad

Hamburg är känt för sina musikaler och om du kan det minsta tyska eller kan hela handlingen utantill så är det bara att kasta sig över första bästa biljettförsäljning och säkra sig en biljett. Här går allt från Lejonkungen till Aladdin eller vad sägs om nyskriven musikal om Tina Turner?