Med familjen i Florida

Florida är en familjedestination som Askungen skulle kalla “alldeles, alldeles underbar”, och tro mig  – det är så ljuvligt att ingen i familjen vill åka hem. Billigt är det ju däremot aldrig att resa i USA. Vi gjorde den klassiska rundresan från Orlando till Miami och The Keys och helt ärligt – ingen ville hem. Kanske det får bli ett snabblån i alla fall…? 

När?
Först och främst är det viktigt att bestämma vilken årstid man ska välja till sin Floridasemester. Sommaren är ofta fuktigt het som en tryckkokare, till påsk är köerna alldeles för långa i samtliga nöjesparker och om du reser under högsäsong i februari kan det bli dyrt – och så kanske man helst vill ta ett stort hopp över alla festglada tonåringar under Spring Break när man är här med barn. Vi valde efter moget övervägande att åka i oktober. Det är faktiskt regnperioden – med risk för orkaner – men vi tyckte ändå att fördelarna övervägde:

– Statistiskt sett håller sig orkanerna håller ofta i Karibien och drar långt ifrån alltid in över Florida.
– Temperaturerna är sköna – under sommaren är det för varmt, och på vintern kan det faktiskt bli ganska svalt för en badsemester.
– Hösten är lågsäsong vilket innebär kortare köer och lägre priser på allt från hotell till flyg och entréer.

Hur?
Florida är ingen liten delstat och det går fortaste att flyga inrikes. Men då ska man vara noggrann med packning när man reser från hotell till hotell, och så ser man inte lika mycket heller. Vi satsade på hyrbil och körde från Orlando till Key West, och flög sedan hem från Miami. På det viset var vi flexibla med bilen – i Orlando måste man ändå ha bil. Men i Miami och Key West kan man
faktiskt mycket väl klara sig utan, så det är mycket möjligt att du hellre vill skippa hyrbil.

Läs mer om

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s